Door uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring met ons te delen, evenals de correcte werking en doelgroepmeting van onze website.

Niet meer tonen

TOP

Corman Artisan

Bakker-Banketbakker - Restaurateur

Hartige hapjes

10 hartige hapjes

Bereiding

190 g water
20 g Moutextract
25 g zout
600 g Room Sélection 35 % V.G.
1000 g Boter Extra warme omgeving 82 % V.G. - Plak
  • Meng alle ingrediënten gedurende 2 tot 3 minuten. Haal het basisdeeg uit de machine en leg het op een bakplaat van 40 x 60 cm. Afdekken met plastic folie en een uur in de koelkast laten rusten.
  • De toerboter vóór gebruik tempereren (tussen 15 °C en 20 °C).
  • Haal het basisdeeg uit de koelkast, rol het in de lengte en de breedte uit en leg de uitgerolde plak toerboter in het midden. Vouw het basisdeeg dicht en zorg ervoor dat de randen van het deeg in het midden mooi samenvallen.
  • Geef 2 dubbele toeren en laat het deeg 2 uur in de koelkast rusten.
  • Haal het deeg uit de koelkast en geef nog 2 dubbele toeren. 30 minuten in de koelkast laten rusten en daarna kloppen.
  • Nog een uur laten rusten alvorens u het deeg laat bakken op 200 °C.

Hartige hapjes ‘Belle Vue’

Artisjokken in olie, mosterd, Frankfurter worstjes

  • Rol het bladerdeeg uit tot 3 mm dikte en leg het op bakpapier.
  • Prik er met behulp van een deegprikker gaatjes in. Snijd vierkanten van 4 x 4 cm.
  • Bestrijken met losgeklopt ei en in het midden garneren met artisjokken in olie, Frankfurter worstjes en een beetje mosterd.
 

Gekookte ham, zwarte olijven, ketchup

  • Rol het bladerdeeg uit tot 3 mm dikte en prik er met behulp van een deegprikker gaatjes in. Snijd er schijfjes uit met behulp van een deegvormpje met een diameter van 5 cm. Bestrijken met losgeklopt ei en in het midden garneren met gekookte ham, de zwarte olijven en een beetje ketchup.

Opgerolde hartige hapjes

Mortadella

  • Rol het bladerdeeg uit tot 1,2 mm dikte, zodat het een oppervlakte van 30 x 40 cm beslaat.
  • Bestrijken met losgeklopt ei en bedekken met schijfjes mortadellaworst.
  • Opnieuw bestrijken en daarna stevig oprollen in de lengterichting.
  • Snijd in plakken van 5 mm dik.
 

Gekookte ham en amandelen

  • Rol het bladerdeeg uit tot 1 mm dikte, zodat het een oppervlakte van  40 x 120 cm beslaat.
  • Verdeel het deeg in twee gelijke delen en prik in één deel gaatjes.
  • Bestrijk het deel met de gaatjes met losgeklopt ei en bedek het met de gekookte ham. Daarna opnieuw bestrijken. Daar de ongebruikte plak deeg over draperen en stevig met een deegrol aandrukken. 1 uur in de koelkast laten rusten.
  • Snijd er daarna vierkantjes uit van 3 x 3 cm die u met losgeklopt ei bestrijkt.
  • Plaats in het midden een gepelde amandel.
 

Rauwe ham

  • Rol het bladerdeeg uit tot 1 mm dikte, zodat het een oppervlakte van 30 x 60 cm beslaat.
  • Een deel van het deeg in de lengterichting (aan één kant, over een breedte van ongeveer 10 cm) met losgeklopt ei bestrijken.
  • Dat gedeelte met sneetjes gekookte ham bedekken en dichtvouwen. Die handeling herhalen tot het deeg een oppervlakte van 10 x 60 cm (met 5 lagen: 3 laagjes deeg en 2 laagjes ham die elkaar afwisselen) beslaat.
  • In de koelkast laten afkoelen, versnijden in reepjes van 6 mm lang en vlechten.

De Corman-producten van het recept