Door uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring met ons te delen, evenals de correcte werking en doelgroepmeting van onze website.

Niet meer tonen

TOP

Corman Artisan

Restaurateur

Tortelli van vlees met gebruinde boter

4 porties

Door Walter Zanoni, Chef, docent en consultant

Klassieke pasta op basis van eieren

1000 g 00-bloem w 170 P/L 0,5
500 g eieren
12 g zout

Vleesvulling

300 g mager rundvlees rijk aan collageen (schouder, nek)
30 g wortelen
30 g ui
30 g selder
100 ml rode Barbera wijn
0,5 g nootmuskaat
0,5 g kruidnagel
100 g Grana Padano
20 g Vloeibare geklaarde boter 99,9 % V.G.
20 g eidooiers
Dankzij het hoge rookpunt is de vloeibare geklaarde boter ideaal om gerechten te bakken in de pan en de juiste kleuring en karamellisering te verkrijgen zonder het risico dat de ingrediënten aan smaak inboeten.
 

Bakken in de pan

Dankzij het hoge rookpunt is de vloeibare geklaarde boter ideaal om gerechten te bakken in de pan en de juiste kleuring en karamellisering te verkrijgen zonder het risico dat de ingrediënten aan smaak inboeten.
 


Tortelli van vlees met gebruinde boter

500 g klassieke pasta op basis van eieren
600 g vulling van vlees
80 g Vloeibare gebruinde boter 99,9 % V.G.
40 g Parmezaanse kaas
10 g salie
  • Vooraleer u de vloeibare gebruinde boter gebruikt, moet u goed met de fles schudden zodat het karamelliseerde deel naar boven komt.
  • De gevulde pasta bij negatieve temperaturen bewaren: oppassen dat de temperatuur niet te laag en te agressief wordt. Men raadt daarom aan eerst 10 minuten op -5°C en dan 15 minuten op -18°C in te vriezen. Daarna mag het op -18°C bewaard worden. Op het moment van gebruik bakt u het bevroren product zo'n drie minuten.

Tips

  • Vooraleer u de vloeibare gebruinde boter gebruikt, moet u goed met de fles schudden zodat het karamelliseerde deel naar boven komt.
  • De gevulde pasta bij negatieve temperaturen bewaren: oppassen dat de temperatuur niet te laag en te agressief wordt. Men raadt daarom aan eerst 10 minuten op -5°C en dan 15 minuten op -18°C in te vriezen. Daarna mag het op -18°C bewaard worden. Op het moment van gebruik bakt u het bevroren product zo'n drie minuten.


Afwerking

De Corman-producten van het recept

Documents liés