Door uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring met ons te delen, evenals de correcte werking en doelgroepmeting van onze website.

Niet meer tonen

TOP

Corman Artisan

Nieuws

2018-05-07

Twee Belgische winnaars op de 47ste internationale wedstrijd voor jonge bakkers

De bakkersleerlingen Berre Ceuppens en Jorne Lauwers hebben op de internationale UIBC wedstrijd 2018 de eerste prijs in twee categorieën gewonnen.

Onder begeleiding van hun leerkrachten en de ondersteuning van het Aspirant Baker team, bestaand o.a. uit Guido Devillé, hebben ze aan de wedstrijd deelgenomen.

Berre Ceuppens (bakkersleerling Kogeka Geel), Belgisch kampioen Aspirant Baker in 2017, behaalde de eerste prijs “gerezen bladerdeeg producten”. Jorne Lauwers (bakkersleerling Ter Groene Poorte), zilver op het Belgisch kampioenschap, won de eerste prijs “showstuk”. Voor het maken van hun creaties hebben ze Corman boter gebruikt.

De wedstrijd, die plaats vond in Valencia van 11 tot 15 april, wordt door de Internationale Bakkersbond UIBC (International Union of Bakers and Confectioners) georganiseerd en brengt de meest veelbelovende jonge bakkers op het internationale toneel samen. De wedstrijd heeft als hoofddoel de knowhow, het talent en de creativiteit te promoten. Naast België namen ook telkens twee jongeren uit Zweden, Duitsland, Portugal, Frankrijk, Nederland, Thailand, Brazilië, Turkije en Chili aan de wedstrijd deel.